Att inreda ett barnrum pt.1

Jag har aldrig inrett ett barnrum förut och när jag var gravid bodde vi i en 1,5a på 50 kvadrat så det där med barnrum kändes ganska så avlägset (även om vi på skoj lekte med tanken på att nyttja klädkammaren till bebisens lekyta) och det gör det väl egentligen fortfarande också - vi har ju ingen aning om vad vår lille kommer bli för person eller vad han kommer att tycka om. Nu är vi ändå såpass priviligerade att vi bytte upp oss till en 4'a på närmare 100 kvm innan bebis hunnit komma och det innebär inte bara att vi fått ett extra rum som fungerar som gästrum/datarum/sy-och pysselhörna utan också att vårt barn kommer att kunna få ett eget rum. Ett rum som idag funkar som avlastningsyta för saker som inte riktigt hittat hem ännu (som tex några av våra cyklar, ppppfff, vart tusan ska de få plats egentligen?) men som inom kort kommer att påbörja sin förvandling.
 
 
 
Vi räknar med att samsova länge och därför finns det inga planer i nuläget på att ha en säng inne i barnrummet. Den står inne hos oss och används endast sporadiskt på dagtid och kommer troligtvis bli kvar där ett bra tag till. Det jag gör när jag vill inreda en ny yta är att jag funderar. Massor. Dessutom använder jag mig mycket av Pinterest för att leta inspiration och gör som små moodboards där jag samlar saker jag faller för. Det kan se ut ungefär såhär:
 
 
Än så länge har vi inte kommit längre än till att jag börjat måla en tavla. Den tänker jag ska få bli utgångspunkten i själva rummet och det som kommer ligga till grund för stämningen i rummet. Väggmålningen längst ner till höger i bild är det som inspirerat till tavlan som nu börjar bli klar. Så ja. Nu är det bara resten kvar.
 
 
Till top