DIY baby

Idag improviserade jag ihop en ny mobil till ungen min. Själva ställningen har jag köpt för en spottstyver på Wish och det roliga med den är både att en kan variera hejvilt vad en väljer att ha för hängen men också att den har en speldosa som får mobilen att snurra. Avkomman älskar den. 


Till den nya mobilen använde jag:
Filt
Lim
Sax
Bomullssnöre 
Sytråd och nål
Papper och blyertspenna 
Tuschpenna
Håltång
Linjal

Jag började med att rita en mall på ett vitt papper och klippte ut den för att ha något att rita av på filttyget. För att kunna återanvända mallen fler gånger gjorde jag en egen mall för snön. 

Eftersom mobilen har fyra armar och även en ögla i mitten valde jag att göra fyra fjäll och ett moln. Molnet ritade jag på fri hand men till regndropparna gjorde jag en mall. Först använde jag samma bomullstråd till regndropparna men det blev inte så tjusigt häng som jag hade hoppats på så jag bytte ut den mot vanlig sytråd istället. 

Steg för steg:
1. Rita upp mallarna på papper och klipp ut
2. Rita av mallarna  på filttyget och klipp ut
3. Limma fast snön på fjällen. Jag mättade tyget med lim först och fick därför applicera flera gånger för att det skulle fästa ordentligt. Vänta tills det torkat.
4. Trä igenom bomullssnöret i bergens topp för upphängning. 
5. Mät ut var du vill att dina regndroppar ska hänga. Jag satte mina på 2 cm avstånd ifrån varandra och stansade hål med håltång, men det räcker med en vass nål också om en inte har någon tång.
6. Jag stansade även hål i dropparna men det är som sagt valfritt. Nästa steg är att hänga dropparna på det avstånd en gillar. Jag försökte variera höjden och satte även två droppar i rad på några för att få lite mer liv i mobilen. 
7. Häng fast dina verk i mobilen och bippedibopp så är du klar! 


Till top