DIY - Sy ditt eget spjälskydd för en spottstyver...

Jag har haft svårt att hitta spjälskydd jag gillar och även om Arres säng mest står som dekoration händer det ibland att han sover där på dagtid och därför ville jag att det skulle kännas lite mer ombonat. Materialet till denna köpte jag på IKEA och kalaset kostade bara 75 kronor (TJOHOO!). Eftersom vi har nedfällbar sida på spjälsängen valde jag att göra ett skydd för tre av sidorna men kommer troligtvis komplettera med ytterligare en när babynestet är urvuxet och bädden flyttas ner ett snäpp. Har gjort en enkel tutorial för den som vill göra ett likadant. Håll till godo!
 
Spjälskydd

 
 
Material:
3 st kuddar Ikea SLÅN
1 st filt Ikea, 130 x 170 cm
Sax
Nål/tråd
Måttband/linjal
Penna
Symaskin
 
Tips: Tvätta filten först för att få bort eventuella antimögelmedel och annat skrutt de proppar tygen fulla med. 
 
 
Jag började med att lägga filten på golvet och markera upp de bitar jag tänkt använda. För att göra det enkelt för mig använde jag mig av ett A4-papper som ju är ca 21 cm på ena ledden och jag ville ha just den bredden på mina tygstycken. På 130 cm bredd får en ut 6 st bitar a´ 21 cm x 170 cm och när jag klippt ur dessa vek jag dem dubbelt på längden och sydde ihop på avigan och sedan vände så att jag fick rätan utåt. Därefter klippte jag upp en kudde och stoppade 'korvarna' med vadden. Håll ut. Det här tar lång tid och är inget en gör utan att pausa för åtminstone kaffe och en godbit. Jag delade upp det på två dagar för att inte bli galen..
 
 
När alla 6 korvarna var stoppade var det dags att sy ihop dem två och två på längden för att kunna göra en lång lång lång fläta av dem. Jag valde att sy med 'osynliga' stygn för att det skulle bli så snyggt som möjligt och satte därefter ihop de tre korvarna i ena änden med ett tjockare snöre. Flätade sedan ihop, mätte mot sängen och knöt till sist ihop även i andra änden. Bippedibopp. Färdigt.
 
 
Nu är det tyvärr mörkt som i en krypta i vårt sovrum pga norrland och att det knappt blivit ljust på dagen på sistone så det blir inte någon bättre bild än detta tyvärr. Men jag lovar, det är urtjusigt!
 
 

Livet, Återbruk Bebis, Design, Diy, Förälder, Ikea, Kreativitet, Skapa, Sysysy, baby, barnrum, bebis, föräldraskap, hantverk, inredning, inspiration, mamma, nyfödd, spjälskydd Permalink0
Till top